Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede)

Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

Ana gereçler:

  • 2,5 su bardağı keşkeklik buğday
  • 2 tavuk but (yaklaşık 500-600gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı su (daha evvel suda beklememiş buğday kullandım)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayları bir kasede güzelce yıkayalım, yaklaşık 4-5 sefer yıkayıp suyunu döktüm ve tekrar yıkadım. Süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
  2. Tavukları güzelce yıkayalım ve süzülmeleri için biraz bekletelim.
  3. Düdüklü tencereye öncelikle kemikli tavuk butları koyalım.
  4. 2 yemek kaşığı tereyağı tavukların üzerine ekleyelim.
  5. Suyu süzülen buğdayı tencereye ekleyelim.
  6. 6 su bardağı (her su bardağı 200ml) suyu ekleyelim.
  7. Düdüklü tencerede 1 saat-1 saat 15 dakika kadar pişirelim.
  8. Tadına bakalım, buğdaylar yumuşamış ve tavuklar da pişmişse, tavukları kemiklerinden ayırıp tekrar tencereye geri atalım.
  9. Düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan, tekrar ocağa alalım.
  10. Keşkeğin tabanına tutmaması ve tavuklarla buğdayın özdeşleşmesi için güçlü bir formda karıştıralım.
  11. Eğer suyunu çok çekmişse bu evrede sıcak su desteği yapabilirsiniz.
  12. Keşkek kıvamını aldığında ocağı kapatabilir ve tereyağlı, kırmızı biberli sosu üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun👩🏼‍🍳

Tavuklu Keşkek (Düdüklü Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Damla Çikolatalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Avakado Ezmesi
Tavuklu Çökertme Kebabı
Kararmış Muzları Böyle Değerlendirin – Muzlu Kek (Videolu)
Diyet Kabak Tarifim
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet