Fıstıklı Cheesecake

Fıstıklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban:

  • 200 g bisküvi
  • 100 g erimiş tereyağı

Krema:

  • 750 g lor peyniri
  • 175 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 150 g toz şekeri
  • 100 ml krema
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 80 ml sıvı yağı
  • 250 ml süt

Üzeri (isteğe bağlı):

  • 1–2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • Eritilmiş beyaz çikolata
  • Kavrulmuş kadayıf

Fıstıklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri mutfak robotunda ince un kıvamına gelene dek çekin.
  2. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  3. 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine bastırarak yayın, buzdolabında bekletin.
  4. Kremayı hazırlamak için evvel lor peyniri, labne, vanilin şekeri, yumurtalar ve toz şekeri derin bir kapta pürüzsüz olana dek çırpın.
  5. Ardından krema, puding tozu, sıvı yağı ve sütü ekleyip tahta kaşık ya da çırpıcıyla nazikçe homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  6. Kremayı buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine dökün ve kalıbı dışarıdan alüminyum folyo ile sarın, böylelikle kenarlar fazla kızarmaz.
  7. Fırının alt rafına içine su dolu ısıya güçlü bir kap yerleştirin.
  8. 170 °c (alt‑üst ısı) evvelce ısıtılmış fırında 50–60 dk pişirin.
  9. Pişirme mühleti sonunda fırını kapatın, kapıyı yavaşça aralayın ve cheesecake’i 20–30 dk fırında soğumaya bırakın.
  10. Sonra oda sıcaklığında büsbütün soğutun, akabinde 4–5 saat buzdolabında dinlendirin.
  11. Servis ederken üstüne eritilmiş fıstık kreması sürün, çikolata rendesi ve kadayıfla süsleyin. Afiyet olsun!.

Fıstıklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Pilavı
Çilekli Fit Pasta
Susamlı Simit Poğaça
Çıtır Soslu Kanat (Videolu)
Et Kavurma Tarifi
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |