Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan

İç harcı için:

  • 100-150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Salçalı su

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yağ gezdirip fırında kızartıyoruz.
  2. Kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz daha sonra soğan ve biberleri ekleyip kavuruyoruz piştikten sonra üzerine birer kaşık biber ve domates salçası ekliyoruz.
  3. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra domatesi ve baharatları ekliyoruz.
  4. Piştikten sonra altını kapatıp maydanozları ekliyoruz.
  5. Daha sonra patlıcanın üzerine kıymalı harcı sürüp rulo formunda sarıp çöp şişe batırıyoruz.
  6. En son üzerine salçalı su gezdirip 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İtalyan Limonlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Yoğurtlu Kek
Kolay Kavurma Tarifi
Ezogelin Çorbası
Kuş Yuvası Kurabiyesi
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! (Videolu)
Portakallı Fındıklı Çikolatalı Topkek
Hdabla | © 2025 |