Fırınlanmış Brüksel Lahanası

Fırınlanmış Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Tuz

Fırınlanmış Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brüksel lahanalarını yıkayıp, doruklarını kesip ortadan ikiye bölün.
  2. Derin bir kaseye zeytinyağ, ayçiçek yağı, rendelenmiş sarımsak, nane, pul biber, karabiber, tuzu alın karıştırın.
  3. Brüksel lahanasını ekleyip uygunca karıştırın.
  4. Borcama yağlı kâğıt serip hazırladığınız lahanaları koyun.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋

Fırınlanmış Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kıymalı Mantar Güveç
Yağlama ( Hazır Lavaştan)
Sirkem Otu Böreği
Muzlu Pankek
Zahmetsiz Taze Fasulye
Ezo Gelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |