Sirkem Otu Böreği

Sirkem Otu Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo sirken otu
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yufka
- Tuz
- Pul biber
Sos için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzerine dökmek için;
- 1 adet maden suyu
- Çörekotu
Sirkem Otu Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sirken otlarını güzelce yıkayın ve doğrayın( ben iri doğramayı tercih ediyorum).
- Soğanları ve sarımsağı zeytinyağında kavurun, pembeleşmesini bekleyin ve sirken otlarını atın.
- Çok pişirmeyin hafif canlı kalmalı yani birkaç dakika kâfi zira fırında da pişiyor unutmayalım baharatlarını atın.
- Sos gereçlerini farklı bir kapta karıştırın.
- Tepsinin en altına yufkayı gergin olmayacak biçimde serin sos gezdirin tekrar bir kat yufka ekleyin ve gereçleri koyun üzerine tekrar yufka sos ekleyin kenarları bükün.
- Üstüne maden suyu dökün.
- Dilerseniz çörekotu gezdirin.
- Yarım saat çekmesini bekleyip 180 derece fırına atın ben üzeri kızarınca alıyorum.
Sirkem Otu Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









