Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği

Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- çay kaşığı tuz
- çay kaşığı karabiber
- çay kaşığı pul biber
- çay kaşığı toz biber
- çay kaşığı zerdeçal
- 4-5 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayıp sosunu hazırlayalım.
- Yoğurt, yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım ve yarım saat dinlendirelim.
- Patateslerimizi soyup istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz ben kesme aparatiyla hal vererek kesmek istedim.
- Doğradığımız patatesleri bir kap içerisine alıp üzerine yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Borcamın alt kısmına patateslerimizi koyalım.
- Üzerine sosladigimiz tavuklarimizi koyalım.
- Üst kısmına isteğe bağlı olarak biber domates ve soğan koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

