Fırında Üşengeç Pankeki

Fırında Üşengeç Pankeki Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 500 ml süt
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin şekeri (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Üşengeç Pankeki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
  2. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve üzerine biraz tereyağı ya da sıvı yağ sürün.
  3. Hamuru tepsiye dökün ve evvelce ısıtılmış 200 derece fanlı fırında yaklaşık 16 dakika pişirin. Fırın tipine nazaran mühlet değişebileceğinden, içinin büsbütün piştiğinden emin olmak için denetimli pişirmeniz tavsiye edilir.
  4. Fırından çıktıktan sonra dilediğiniz halde süsleyin: nutella, meyveler ya da pudra şekeri ile servis edebilirsin.

Fırında Üşengeç Pankeki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Çikolatalı Çiçek Çörek
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
Ispanaklı Köstebek Pasta
Krepli Tavuk
İncirli Kahveli Enfes Tatlı
Şambali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |