Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı pirinç
- 2 pk vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı sıcak suyla düzgünce yıkanmış pirinçleri ekleyip hafif su kalana kadar pişirelim.
- 1 litre sütten 1 çay bardağı ayıralım kalanını pişen pirinçe ek edelim.
- 2 paket vanilyayıda ek edip karıştıralım.
- Bu ortada ayırdığımız süte 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ek edip uygunca karıştıralım.
- Kaynayan süte şekeri ve mısır nişastasını ek edelim ve 5 dakka daha pişirelim.
- Daha sonra tepsinin yarısına kadar su dolduralım.
- dolu dolu 6 güveç çıkıyor bu tarifle üzeri kızarana kadar 180 derecede 10 dakkada üzeri kızarıyor ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
