Fırında Soslu Kanat
Fırında Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanat/baget
- 2 büyük patates
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı süt
Fırında Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba sıvı yağ, baharatlar ve salçayı alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine sütü ekleyip homojen hale gelene kadar tekrar karıştırıyoruz.
- Patatesleri elma dilim halinde doğruyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup bi tarafa patatesleri öbür tarafa tavukları sıralıyoruz.
- Sosunuz kaldıysa şayet tavukların üzerine sürebilirsiniz.
- Kontrollü bir halde 180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
Fırında Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







