Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 3 – 3,5 su bardağı un (ben 1 buçuk bardağını tam buğday unu kullandım)

İç harcı (isteğe bağlı):

  • Beyaz peynir yahut lor peyniri

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz, ekleyip karıştırın.
  2. Kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ek edin.
  3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Şekil verin için; hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın.
  5. Elinizle yuvarlayıp açın, içine isteğe bağlı olarak beyaz peynir yahut lor peyniri koyun.
  6. Hamuru kapatıp yuvarlayarak biçim verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. Üzerini için; poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu yahut susam serpin. ( isteğe bağlı).
  8. Pişirmek için; önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı renk alana kadar (20-25 dakika) pişirin.

Afiyet olsun!.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Sadrazam Lokumu (Pratik)
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı
Kulpta Kedi Dili Tatlısı
Zebra Kek
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |