Fırında Soslu Et Dönerli Beyti

Fırında Soslu Et Dönerli Beyti Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram hazır et döner (dondurulmuş kullanılabilir)
  • 2 adet şebit ekmeği (ince yufka ya da lavaş alternatifi olabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (şebitleri fırınlamadan önce)

İsteğe bağlı:

  • Küp doğranmış tereyağı kesimleri (her beytinin üstüne)

Domatesli sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (ya da sıvı yağ)

Yanına:

  • Süzme yoğurt

Fırında Soslu Et Dönerli Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Donuk dönerse biraz çözülmesini beklemeden tavada orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
  2. Her bir şebit ekmeğinin ortasına döneri uzunlamasına yerleştir ve sıkıca rulo yap.
  3. Hazırladığın ruloları 3-4 parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine dik halde (içleri üst bakacak şekilde) yan yana dizin. Açılmamaları için birbirlerine yakın yerleştir.
  4. Tereyağı ekle: her bir beytinin üstüne küçük birer tereyağı modülü koy.
  5. Fırınla: evvelden ısıtılmış 200°c fırında, alt-üst fanlı ayarda yaklaşık 15 dakika kadar üzeri hafif kızarana dek pişir.
  6. Sosu hazırla: küçük bir tencerede tereyağını erit. Üzerine salça, su, sarımsak ve baharatları ekleyip birkaç dakika kaynat.
  7. Servis: fırından çıkan beytilerin üzerine sıcak domates sosunu gezdir. Yanına süzme yoğurt koymayı unutma.

Not:  dilersen üzerine közlenmiş biber ve domatesle de servis edebilirsin. • dönerin markasına nazaran tuz oranı değişebilir; sosu yaparken tadına bakmayı unutma.

Fırında Soslu Et Dönerli Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Domatesli Yaz Kahvaltısı
Fırında Kuzu Kol
Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Yapımı
Fırında Piliç Baget
Çilek Soslu Bisküvili Pasta
Hindistan Cevizli Tatlı
Hdabla | © 2025 |