Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola

Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 3–4 adet kuzu pirzola
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Vegeta (veya çok hedefli baharat karışımı)
  • Kekik
  • Dağ kekiği (zahter)
  • 1 adet soğan
  • 2–3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber (veya tercih ettiğiniz öteki sebzeler)
  • Şehriye (arpa, tel ya da öteki ince makarna türü)
  • Ayçiçek yağı + zeytinyağı
  • Damak zevkine nazaran tuz

Et suyu için:

  • Kuzu etinin pişirme suyu (zengin bir et suyu)
  • İsteğe bağlı: mesken üretimi yahut hazır bulyonla destekleyebilirsiniz

İsteğe bağlı:

  • Bir avuç nohut

Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirzolaları az yağ ile her iki tarafı kızarana kadar mühürleyin.
  2. Karabiber, pul biber, vegeta, kekik ve dağ kekiği ile tatlandırın.
  3. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayıp hoş kokular çıkana kadar kavurun.
  4. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. → bu süreç sonunda aromalı bir et suyu elde etmiş olacaksınız. Gerekirse bulyonla destekleyin.
  5. Sebzeleri hazırla ; domates, yeşil biber ve tercih ettiğiniz öteki zerzevatları doğrayın.
  6. Ayçiçek yağı ve zeytinyağı karışımında yavaşça soteleyin.
  7. Sebzeleri yuvarlak bir fırın kabının tabanına eşit formda yayın.
  8. Yemeği kat kat dizin;  pişmiş kuzu pirzolaları, sebzelerin üzerine yerleştirin.
  9. Aynı tavada şehriyeyi zeytinyağı/ayçiçek yağı ile altın rengi alana kadar kavurun.
  10. Şehriyeyi etlerin üzerine döşeyin.
  11. Et suyunu ekle & fırına verin, ayırdığınız et suyunu (gerekirse bulyon ilavesiyle) yemeğin üzerini örtecek kadar dökün.
  12. Önceden ısıtılmış 180–185°c (350–365°f) fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  13. Şehriye suyunu çekip üstü yavaşça çıtır hale gelince çıkarabilirsiniz.

Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kıymalı Kol Böreği
Fırında Sebzeli Somon Balığı
Magnolia
El Açması Çıtır Patatesli Börek
Tatlı Örgü Çöreği
Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi)
Hdabla | © 2025 |