Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola
Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 3–4 adet kuzu pirzola
- Karabiber
- Pul biber
- Vegeta (veya çok hedefli baharat karışımı)
- Kekik
- Dağ kekiği (zahter)
- 1 adet soğan
- 2–3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber (veya tercih ettiğiniz öteki sebzeler)
- Şehriye (arpa, tel ya da öteki ince makarna türü)
- Ayçiçek yağı + zeytinyağı
- Damak zevkine nazaran tuz
Et suyu için:
- Kuzu etinin pişirme suyu (zengin bir et suyu)
- İsteğe bağlı: mesken üretimi yahut hazır bulyonla destekleyebilirsiniz
İsteğe bağlı:
- Bir avuç nohut
Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirzolaları az yağ ile her iki tarafı kızarana kadar mühürleyin.
- Karabiber, pul biber, vegeta, kekik ve dağ kekiği ile tatlandırın.
- Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayıp hoş kokular çıkana kadar kavurun.
- Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. → bu süreç sonunda aromalı bir et suyu elde etmiş olacaksınız. Gerekirse bulyonla destekleyin.
- Sebzeleri hazırla ; domates, yeşil biber ve tercih ettiğiniz öteki zerzevatları doğrayın.
- Ayçiçek yağı ve zeytinyağı karışımında yavaşça soteleyin.
- Sebzeleri yuvarlak bir fırın kabının tabanına eşit formda yayın.
- Yemeği kat kat dizin; pişmiş kuzu pirzolaları, sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Aynı tavada şehriyeyi zeytinyağı/ayçiçek yağı ile altın rengi alana kadar kavurun.
- Şehriyeyi etlerin üzerine döşeyin.
- Et suyunu ekle & fırına verin, ayırdığınız et suyunu (gerekirse bulyon ilavesiyle) yemeğin üzerini örtecek kadar dökün.
- Önceden ısıtılmış 180–185°c (350–365°f) fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Şehriye suyunu çekip üstü yavaşça çıtır hale gelince çıkarabilirsiniz.
Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






