Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi)

Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 adet tavuk but

Sos için ;

  • Yarım bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek (1/4)çay bardağı pekmez
  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir silme çay kaşığı köri baharatı
  • Bir silme çay kaşığının yarısı karabiber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yeterince tuz

Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm baharatları bir kasenin içine alın.
  2. Limonu pekmezi sıvı yağı sarımsağı üzerine ekleyin. Ve karıştırın.
  3. Dilediğiniz borcamin altına soğanları serin.
  4. Tavukları üzerine yatırın ve her noktasına sosu sürün.
  5. Korkmayın sos fazla gelmez. Dökün üzerine.
  6. Daha sonra yağlı kağıdı ıslatıp avucunuzda buruşturup tekrar açarak tavukların üzerini kapatacak halde örtün.
  7. Fansız 200°lik fırına verin ve en az 40 dk bekleyin.
  8. Bu benim büyük but tavuklarim için geçerli. Şayet sade but yapacaksanız süreyi ayarlayabilirsiniz.

*Ama inanılmaz bir lezzet çocuklar tavuk yemeği bırakıp yalnızca sosuyla ilgileniyorlar.

Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cipsle Yemek İçin Baharatlı Sos
Ispanaklı Borcam Pastası
Çift Katlı Ayvalık Tost (Çıtır Çıtır Bir Lezzet)
Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu
Lotus Pistacio Cheesecake
Lotus Pasta
Hdabla | © 2025 |