Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi)

Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 adet tavuk but
Sos için ;
- Yarım bardağı sıvı yağ
- Çeyrek (1/4)çay bardağı pekmez
- Yarım limon suyu
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Bir silme çay kaşığı köri baharatı
- Bir silme çay kaşığının yarısı karabiber
- 2-3 diş sarımsak
- Yeterince tuz
Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm baharatları bir kasenin içine alın.
- Limonu pekmezi sıvı yağı sarımsağı üzerine ekleyin. Ve karıştırın.
- Dilediğiniz borcamin altına soğanları serin.
- Tavukları üzerine yatırın ve her noktasına sosu sürün.
- Korkmayın sos fazla gelmez. Dökün üzerine.
- Daha sonra yağlı kağıdı ıslatıp avucunuzda buruşturup tekrar açarak tavukların üzerini kapatacak halde örtün.
- Fansız 200°lik fırına verin ve en az 40 dk bekleyin.
- Bu benim büyük but tavuklarim için geçerli. Şayet sade but yapacaksanız süreyi ayarlayabilirsiniz.
*Ama inanılmaz bir lezzet çocuklar tavuk yemeği bırakıp yalnızca sosuyla ilgileniyorlar.
Fırında Soslu Tavuk (Şefin Önerisi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










