Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk budu
Marine için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sebzeler;
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet patates
- 1 adet domates
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Butları derilerinden ayırıp bir kaç yerinden çizik atalım.
- Derin bir kaba marina sosun gereçlerini alalım yeterlice karıştıralım.
- Üzerine butları ek edelim sosu butlara yedirerek karıştıralım.
- Buzdolabında 2-3saat dinlendirelim.
- Sebzeleri küp küp doğrayalım.
- Dinlenen tavuklarımızı çukur kabından alalım kalan sosa zerzevatları ek edelim karıştıralım sosladığımız zerzevatları fırın kabına alalım.
- Üzerine butları sıralayalım.
- Fırına verirken ıslayıp sıktığımız fırın kağıdı ile üzerini kapatalım.
- 200° ısıtılmış fırında evvel 45 dk pişirelim üzerinden kağıdı alalım 15 dk. Daha fırını 180° indirelim yavaşça üzeri kızarana kadar pişirelim toplamda 1 saat pişmiş olacak.
Pilav salata eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun 🙋♀️🩷.
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






