Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk budu

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sebzeler;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Butları derilerinden ayırıp bir kaç yerinden çizik atalım.
  2. Derin bir kaba marina sosun gereçlerini alalım yeterlice karıştıralım.
  3. Üzerine butları ek edelim sosu butlara yedirerek karıştıralım.
  4. Buzdolabında 2-3saat dinlendirelim.
  5. Sebzeleri küp küp doğrayalım.
  6. Dinlenen tavuklarımızı çukur kabından alalım kalan sosa zerzevatları ek edelim karıştıralım sosladığımız zerzevatları fırın kabına alalım.
  7. Üzerine butları sıralayalım.
  8. Fırına verirken ıslayıp sıktığımız fırın kağıdı ile üzerini kapatalım.
  9. 200° ısıtılmış fırında evvel 45 dk pişirelim üzerinden kağıdı alalım 15 dk. Daha fırını 180° indirelim yavaşça üzeri kızarana kadar pişirelim toplamda 1 saat pişmiş olacak.

Pilav salata eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun 🙋‍♀️🩷.

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Puf Puf Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian
Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz)
Çıtır Tavuk
Salçalı Spagetti
Ganajlı Magnolia
Fettucini Alfredo
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.