Fırında Pırasalı Kek

Fırında Pırasalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane pırasa beyaz uç kısımları
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 70g
- 3 yemek kaşığı mısır unu (tepeleme) 70g
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Çörek otu
Fırında Pırasalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları minik minik doğruyoruz patatesleri rendeliyoruz. Hepsini derin bir kaba alıp, bir çay bardağı yağı ek edip karıştırıyoruz.
- Üzerine; yumurta, yoğurt, un, mısır unu, tuz, kabartma tozu karabiber pulbiber ek edip, uygunca yoğuruyoruz.
- Uygun bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz, üzerinede iki kaşık sıvı yağ sürüp, harcımızı üzerine boşaltıp, eşit yayıyoruz üzerine çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısınmış 190-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Pırasalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



