Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz)

Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 dilim bal kabağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 8 adet cherry domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Kıvamına nazaran sıcak su

Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sebzelerimizi yıkayıp durulayıp dilimledikten sonra bir fırın pişirme kabına alalım (soğan havuç patates domates biber sarımsağı bütün kullanabilirsiniz ).
  2. Üzerine damak zevkimize nazaran baharatlarımızı koyalım (ben nane pulbiber karabiber kullandım).
  3. Üzerine sıvı yap ve tuzu ek ederek güzelce harmanlayıp fırına verelim.
  4. Fırında 180-200 derecede yaklaşık 30 dakikada pişene kadar bulunduralım (bal kabağı ve patates pişince alabilirsiniz)(fırın pişirme kabının üstünü ıslatılmış fırın pişirme kağıdı ile kapatırsanız sebzeleriniz kurumayacaktır).
  5. Sebzeleri tencereye alıp blendardan geçirelim.
  6. Üzerine sütü ek edelim.
  7. Ardından blendardan geçirirken sıcak su ek edelim ve kıvamını ayarlayalım.
  8. Tekrar 4-5 dakika ocaktan kaynattıktan sonra çorbanız hazır olacaktır.

Şimdiden herkese afiyet olsun 😋.

Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Tadında Ev Baklavası
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Tavada Leziz Kalamar
Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Pancarlı Şehriye Salatası
Hdabla | © 2024 |