Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz)

Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 dilim bal kabağı
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 8 adet cherry domates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Kuru nane
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Kıvamına nazaran sıcak su
Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzelerimizi yıkayıp durulayıp dilimledikten sonra bir fırın pişirme kabına alalım (soğan havuç patates domates biber sarımsağı bütün kullanabilirsiniz ).
- Üzerine damak zevkimize nazaran baharatlarımızı koyalım (ben nane pulbiber karabiber kullandım).
- Üzerine sıvı yap ve tuzu ek ederek güzelce harmanlayıp fırına verelim.
- Fırında 180-200 derecede yaklaşık 30 dakikada pişene kadar bulunduralım (bal kabağı ve patates pişince alabilirsiniz)(fırın pişirme kabının üstünü ıslatılmış fırın pişirme kağıdı ile kapatırsanız sebzeleriniz kurumayacaktır).
- Sebzeleri tencereye alıp blendardan geçirelim.
- Üzerine sütü ek edelim.
- Ardından blendardan geçirirken sıcak su ek edelim ve kıvamını ayarlayalım.
- Tekrar 4-5 dakika ocaktan kaynattıktan sonra çorbanız hazır olacaktır.
Şimdiden herkese afiyet olsun 😋.
Bal Kabağı Çorbası (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




