Fırında Milföylü Mor Soğan

Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet milföy
- Yarım kilo arpacık mor soğan (orta uzunluk mor soğanda olur)
- Zeytinyağ
- Parmesan peyniri (olmasada olur)
- Kekik
- Tuz
Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup yıkayıp kurulalı.
- Ortadan ikiye bölüp zeytinyağı koyduğumuz tavaya dizelim önlü artlı pişirelim pişmesine yakın üzerine tuz, karabiber ve kekik serpelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına pişen soğanları güzelce dizelim. Üzerine iki milföy hamurunu üstü kapanan biçimde kapatalım.
- 170 derece üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan 5 dk evvel parmesan peyniri dökelim tekrar fırının verelim. Peynir eriyince çıkarıp sıcak servis edelim.
Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





