Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml irmik
  • 250 ml şeker
  • 450 ml su
  • 2 top tuzsuz künefelik peynir
  • 50 gram sana yağı

Peynirli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak irmiği tenceremize alalım,yağı üzerine atıp altını açalım, daima karıştıracağız kavuruyoruz.
  2. İrmiğin kokusu çıkmaya başlayınca su ve şekeri ekleyeceğiz.Karıştırmaya daima devam edeceğiz.
  3. Kapağı kapatıp kaynamasını bekleyeceğiz,kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve suyunu çektiği vakit katılaştığı vakit peynirini ekliyoruz peyniri ekleyimce tabanına gerçek peynirleri itiyoruz.
  4. Kapağını koyup altını kapatıyoruz.
  5. Peynir eriyince kendini bırakınca, kaşık yardımı ile tek taraf formunda daima döndürüyoruz eritiyoruz.
  6. İrmik helvamız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Peynirli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Mercimekli Ekmek
Karadeniz’in Efsane Lezzeti: Kuymak Tarifi (Videolu)
San Sebastian Chesecake
Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması (Videolu)
Fırında Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |