Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml irmik
- 250 ml şeker
- 450 ml su
- 2 top tuzsuz künefelik peynir
- 50 gram sana yağı
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak irmiği tenceremize alalım,yağı üzerine atıp altını açalım, daima karıştıracağız kavuruyoruz.
- İrmiğin kokusu çıkmaya başlayınca su ve şekeri ekleyeceğiz.Karıştırmaya daima devam edeceğiz.
- Kapağı kapatıp kaynamasını bekleyeceğiz,kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve suyunu çektiği vakit katılaştığı vakit peynirini ekliyoruz peyniri ekleyimce tabanına gerçek peynirleri itiyoruz.
- Kapağını koyup altını kapatıyoruz.
- Peynir eriyince kendini bırakınca, kaşık yardımı ile tek taraf formunda daima döndürüyoruz eritiyoruz.
- İrmik helvamız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



