Fırında Levrek (Mangal Tadında)

Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 levrek (kişi sayısına göre)
  • 2 adet limon (1’i sos için kullanılacak)
  • 4-5 defne yaprağı, biberiye yahut zahter

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Levrekleri yıkayalım. Kevgire alalım süzülsün.
  2. Üzerine çizik atalım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, levrekleri yerleştirelim.
  4. Balıkların içine defne yaprağı ve limon dilimlerini yerleştirelim.
  5. Üzerine hafif tuz serpelim.
  6. Sos gereçlerini karıştırıp fırça yardımı ile balıkların her yerine düzgünce sürelim.
  7. 230 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Not:Pişirme müddeti fırına nazaran değişebilir dikkat edelim yanmasın. Yanında yeşil salata, havuçlu turp salatası ve şalgam suyu ile servis edebilirsiniz. Ellerinize sıhhat.

Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Semizotu Yemeği
Güllaç
Kahveli Çatlak Kurabiye Tarifi (Ağızda Dağılan)
Pamuk Bazlama
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2024 |