Fırında Levrek (Mangal Tadında)
Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 levrek (kişi sayısına göre)
- 2 adet limon (1’i sos için kullanılacak)
- 4-5 defne yaprağı, biberiye yahut zahter
Sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı pulbiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Levrekleri yıkayalım. Kevgire alalım süzülsün.
- Üzerine çizik atalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, levrekleri yerleştirelim.
- Balıkların içine defne yaprağı ve limon dilimlerini yerleştirelim.
- Üzerine hafif tuz serpelim.
- Sos gereçlerini karıştırıp fırça yardımı ile balıkların her yerine düzgünce sürelim.
- 230 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Not:Pişirme müddeti fırına nazaran değişebilir dikkat edelim yanmasın. Yanında yeşil salata, havuçlu turp salatası ve şalgam suyu ile servis edebilirsiniz. Ellerinize sıhhat.
Fırında Levrek (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












