Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç (300gr)
  • 1,5 litre süt
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı beyaz çikolata
  • Fındık yahut ceviz

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü alalım, şekeri ekleyip süt kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Şekerler büsbütün erisin.
  2. 1 paket vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım ,sütü ne çok sıcak ne de çok soğuk olacak elimizin dayanabileceği sıcaklıkta olacak.
  3. Yuvarlak ya da dikdörtgen bir tepsiye bir kepçe süt gezdirip güllaç yaprağından bir adet tepsiye yerleştirilir.
  4. Üzerine tekrar süt gezdirilir, tekrar güllaç yaprağı bu süreç beşinci yufkayı kadar devam edilir.
  5. Ara kata geldiğinde iri çekilmiş fındık ya da ceviz serpilir tekrar güllaç yaprağı konulup tekrar süt gezdirilir bu süreç güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir.
  6. Sütü büsbütün çekince istenilen materyallerle süslenip servis edilir. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Poğaça
Mini Cheesecake
Yıldız Şehriye Salatası
Pastane Kurabiyesi Tadında Kakaolu Kurabiye
Tam Kıvamında Kandil Simidi
Narlı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |