Fırında Kuzu Etli Mantar Tava

Fırında Kuzu Etli Mantar Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 750 – 800 gram kültür mantarı
- 500 gram kuzu kuşbaşı yahut kuzu kıyma
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber yahut çarliston biber
- 3 kol taze sarımsak
- 7-8 adet orta uzunluk domates (700 gram gibi)
- 50 gram kuyruk yağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber yahut pulbiber
- Tuz
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp, biberleri küçük küçük, taze sarımsakları ince ince doğrayalım.
- Bütün zerzevatları, baharatları ve sıvı yağı pişirme kabına alıp – karıştırıp harmanlayalım. (dilerseniz domatesi karıştırmayıp benim yaptığım üzere üste bastırabilirsiniz).
- En üste küçük doğranmış ya da kıyma yapılmış kuyruk yağını ekleyelim.
- Fırın kabının ağzını kapağı ile veya bir tepsi ile veya ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıp 220 yahut max derece fırında hiç açmadan 20 – 25 dk pişirdikten sonra sebzeler suyunu saldıysa kapağı / tepsiyi / yağlı kağıdı alıp 10 – dakika orta ile fırını açıp kaşıkla yemeği alt üst edecek biçimde karıştırın ki üstü yanmasın.
- Tamamen suyunu çekip yağa kaldığı vakit pişmiş olacaktır. (sebzeler ve et yumuşadığı vakit pişmiş oluyor evet ama tava isimli yemeklerin mantığı sebzelerin saldığı suyun çekilmiş yemeğin yağa kalmış ve üstünün kızarmış olmasıdır. 😉 ).Afiyet olsun :).
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











