İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı (küçükboy) galeta unu
- 10 kısım maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 adet orta uzunluk patates
Sosu için;
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz soğanlarımı ister rende ister minik minik doğruyoruz (rende olursa rendenin büyük tarafıyla rendelemeliyiz)
- Yumurta, galeta unu, ince inde doğradığımız maydanoz, tuz ve karabiberimizi kıymamızın üzerine ekleyip, güzelce yoğuruyoruz (zaman varsa yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz) hazır olan köfte harcımıza biçim veriyoruz.
- Patateslerimizi soyup elma dilimi biçiminde doğruyoruz. Uygun bir tepsiye sıra sıra patates ve köftelerimizi yerleştiriyoruz üzerine sıvı yağımızı güzelce gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Sosu için; 2 su bardağı kaynar suya evvel tereyağını sonra salçalarımızı tuz ve karabiberimizi ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- 20 dk fırında pişen köftelerimizi çıkarıp üzerine sosumuzu döküyoruz tekrar fırınlıyoruz 20 dk da bu halde pişiriyoruz.
- Pişen izmir köftemizin üzerine isterseniz yeşil biber ekleyip 5 dk kadar daha fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





