Fırında Kızartma
Fırında Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- Sıvı yağ
- Tuz
Sos materyali;
- 1 kaşık domates salçası
- Domates rendesi göz kararı
- 1 diş sarımsak
- Nane
- Maydanoz
- Tuz
Fırında Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak zerzevatları doğrayıp yağ ve tuzla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş fırına dizelim.
- 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sonra tavaya yağı salçayı alıp kavuralım.
- Daha sonra sarımsağı rendeleyip pişirelim kokusu çıktıktan sonra domates rendesini ekleyip pişirelim.
- Fırından çıkan kızartmaya sosu dökelim ve servis edelim ,afiyet olsun hem hafif hem daha sağlıklı oldu kızartmayla uğraşmak istemeyenler için şahane tanım.
Fırında Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






