Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3 – 4 damla limon suyu
Üzeri için;
- Fındık
Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç bütün malzemeyi uygunca karıştırın.
- En son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerlerlerine birer tane fındık batırın.
- Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişirelim.
- Tepsiyi fırına koyduğumuz anda şerbeti de ocağa alalım ve kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp kısık ateşte fırındaki tatlımız pişene kadar kaynatalım.
- Pişen tatlımızı fırından çıkarıp şerbeti tatlımızın üzerine gezdirin ve diğer bir tepsiyle üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
- Daha sonra tepsiyi kaldırıp tatlıları aksi çevirin ve 1 saatte bu türlü dinlendirin.
- En son düz çevirin ve 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun😌🩷.
Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
