Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 – 4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Fındık

Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç bütün malzemeyi uygunca karıştırın.
  2. En son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerlerine birer tane fındık batırın.
  5. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişirelim.
  6. Tepsiyi fırına koyduğumuz anda şerbeti de ocağa alalım ve kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp kısık ateşte fırındaki tatlımız pişene kadar kaynatalım.
  7. Pişen tatlımızı fırından çıkarıp şerbeti tatlımızın üzerine gezdirin ve diğer bir tepsiyle üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
  8. Daha sonra tepsiyi kaldırıp tatlıları aksi çevirin ve 1 saatte bu türlü dinlendirin.
  9. En son düz çevirin ve 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun😌🩷.

Fındıklı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Lorlu Kasık Dökmesi
Etli Nohut Yemeğim
Sütlü Domates Çorbası
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası
10 Dakikada Çikolatalı Sufle Tarifi (Videolu)
Mayasız Pratik Lavaş
Hdabla | © 2025 |