Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 adet yeşil biber (süslemek için)️
- 2 adet domates (orta kısmı için)
Üst harcı için
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber ️
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Ben bir kaç modülde kuşbaşı biçiminde doğranmış kuyruk yağı ekledim
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkayalım, küp küp doğrayalım ,tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıp, üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber ve tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
- Patlıcanları evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Onlar pişerken biz başka tarafta bir tencereye kıymayı, akabinde soğanları, ince ince kıyılmış biberleri ekleyip düzgünce kavuralım.
- Son olarak küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip pişirelim.
- Pişen patlıcanları ısıya güçlü yuvarlak bir kaba aktarıp ortasını bir çorba kasesi büyüklüğünde açalım.
- Patlıcanların üzerini hazırladığımız kıymalı harç ile kaplayalım.
- Orta kısmına dilimlenmiş domates koyup, üzerini de yeşil biber ile süsleyelim.
- Yemeğimizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında biberler ve domatesler pişene kadar tutalım. Kebabımız hazır… hem kolay, hem lezzetli hem de davet sofralarına yakışır bir yemek… kesinlikle deneyin derim 👌🍆🍆.
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









