Fırında Karamelize Soğan Dolması

Fırında Karamelize Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Dolma materyalleri;
- 5 büyük uzunluk soğan (2 tanesi mor soğan olabir)
- 400 gram az yağlı dana kıyma
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 15-20 kol doğranmış maydanoz
- 1 orta uzunluk küçük doğranmış soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 6 yemek kaşığı nar ekşisi
Sos gereçleri;
- 120 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Fırında Karamelize Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 büyük uzunluk soğan soyularak, önü ve ardı kesildikten sonra boylamasına ikiye kesilir. Ancak yarım ay formunda kesilir, iki modüle ayrılmaz.
- Kaynar suya atılır. 15 dk haşlanır.
- Sonra soğumaya bırakılır ve dış yaprakları dolma için hazırlanır.
- Dana kıyma ve başka gereçler ile iç harcı hazırlanır.
- Soğanların içine birer yemek kaşığı harç koyularak hepsi sarılır.
- Borcama boşluksuz dizilir.
- Sosu için tereyağı eritilir, 1 kaşık un eklenir, kavrulur, salça ve sarımsaklar eklenir, sarımsak eklenir.
- Birkaç dakika karıştırılır, üzerine 500 ml su eklenir. Kekik ve tuz eklenir.
- Önceden fırın 200 c ye ısıtılır.
- Borcama dizilmiş soğanların üzerine sosun tamamı dökülür.
- Üzerine evvel yağlı kağıt kapatılır.
- Üzeri alüminyum folyo ile güzelce kapatılır. 1 saat bu formda pişirilir.
- Sonra üzeri büsbütün açılarak 15 dk kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
Fırında Karamelize Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

