Fırında Kabak Karnıyarık

Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Nane
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu soyup yıkayalım.
- Ortadan ikiye bölüp içlerini çıkaralım.
- Kabakları yıkayıp borcama sıralayalım.
- Daha sonra içini hazırlayalım.
- Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı doğrayalım.
- Pirinci yıkayıp ek edelim.
- Maydanoz doğrayıp baharatlarınıda koyup karıştıralım.
- Uzun köfteler yapıp kabakları ortasına koyalım sosu için sıcak suyu ve yağını ek edip karıştıralım.
- Borcamın yanından hakikat yavaşça sosunu ekleyelim.
- Üzerlerinede kaşıkla salçalı sosdan dökelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım.
- Kabakların üstünü örtüp 200derece fırında pişirelim. Afiyet olsun🤩.
Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
