Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)

Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı kaynar sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası
Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri tavaya alıp erimeye bırakalım ortada tavayı hafif sallayın erimeyen yerleri karıştırıp eritelim yakmamaya dikkat edin yoksa acı olur.
- 1 bardak kaynar suyu büsbütün eriyen şekere ekleyelim sıçratmamaya dikkat edelim çok yakıcı olur.
- İlk olarak sertleşecek panik yapmayalım kaynadıkça açılacaktır ortada karıştırıp hiç şeker modülü kalmayana kadar kaynatın.
- Diğer bardaktaki soğuk suyla nişastayı karıştırarak açalım su üzere eriyen karamelimizi bağlayalım bir kaç dakika kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra istediğiniz tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



