Fırında Izgara Tadında Tavuk
Fırında Izgara Tadında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane orta uzunluk tavuk
Sosu için:
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tane orta uzunluk patates
- 2 tane köy biberi
- 2 tane kapya biber
- 7-8 tane küçük kuru soğan
Fırında Izgara Tadında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerimizi karıştıralım tavuğumuzu göğüs kısmından ikiye ayıralım .
- Hazırladığımız sosu tavuğumuzun her yerine sürelim vaktiniz varsa bir iki saat buzdolabında bekletelim.
- Sebzelerimizi irice doğrayalım soğanları bütün koyalım.
- Fırın ızgarasına tavuğumuzu koyalım,sebzeleri de bir tepsiye koyun, bir bardak su koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırına tavuk ve sebzelerimizi koyalım 45 dakika pişirelim.
Fırında Izgara Tadında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













