Tahin Dolgulu Balkabağı Topları

Tahin Dolgulu Balkabağı Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram balkabağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 10 adet petibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İri ceviz içi
  • Tahin

Bulamak için ;

  • Hindistan cevizi

Tahin Dolgulu Balkabağı Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balkabağının kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayın yıkayıp süzdürün.
  2. Yayvan bir tencereye dizin üzerine şekeri döküp 4-5 saat bekletin.
  3. Bu süreci akşamdan yaparsanız daha uygun olur.
  4. Ocağa alıp yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sıcakken ezip hafif soğumaya yakın kırılmış bisküvi ve tarçını katıp yoğurun.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak toplar yapın parmağınızla çukur açın.
  7. İçine bir tatlı kaşığı tahin dökün iri ceviz modülünde içine yerleştirip dikkatlice kapatın.
  8. Hindistan cevizine bulayın.
  9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Afiyet olsun.

Not;

Önceden yaptığım artan balkabağı tatlısını kullandım.

Sizde yenmeyen kabak tatlısını rondo yapıp dondurucuda hazır bulundurabilirsiniz.

Kabağın cinsinden ötürü bisküvi ölçüsünü arttırabilirsiniz.

Benim kabağım kestane kabağıydı çok ağır ve kıvamlıydı.

Tahin Dolgulu Balkabağı Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Portakallı Kek
Tavuk Köftesi
Pankek
Tarak Tatlısı
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2024 |