Fırında Enfes Karnıyarık Tarifi

Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet orta uzunluk patlıcan

İç harcı için;

  • 500 gram dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik su
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • İsteğe bağlı maydanoz

Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları soyup ortalarına çatal batırarak kızartalım.
  2. Kızaran patlıcanlarımızı borcama alıp, soğumaya bırakalım.
  3. Tavamıza sıvı yağı koyalım. Üzerine kıymayı koyup, biraz kavuralım. Daha sonra soğan, sarımsak, domates, biberi ekleyelim. Üzerine acı sosu ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Son olarak suyunu dökerek pişmeye bırakalım.
  4. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra altını kapatıp kenara alalım.
  5. Kızaran patlıcanlarımızın ortasını açalım ve iç harçlarını koyalım.
  6. Hepsi tamam olduktan sonra salçalı sosumuzu dökerek fırına verelim.
  7. 200° de yaklaşık yarım saat pişirelim (tabi fırına nazaran değişiklik olabilir)
  8. Pişen karnıyarığımızın üzerine isteğe bağlı maydanoz koyabiliriz. Yemeğimiz servise hazırrr. Deneyen herkese afiyet olsun. 🤗

Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Tekirdağ Köftesi Tarifi
Sütlü İrmik Tatlısı
Akşam Yemeği Kıymalı Patates
Çıtır Çıtır Sapsarı Çok Kolay Biber Turşusu Tarifi (Videolu)
Kadayıflı Muhallebi
Lokanta Usulü İşkembe
Hdabla | © 2025 |