Fırında Enfes Karnıyarık Tarifi

Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet orta uzunluk patlıcan
İç harcı için;
- 500 gram dana kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı acı sos
- Yarım su bardağından bir parmak eksik su
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Salçalı sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- İsteğe bağlı maydanoz
Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları soyup ortalarına çatal batırarak kızartalım.
- Kızaran patlıcanlarımızı borcama alıp, soğumaya bırakalım.
- Tavamıza sıvı yağı koyalım. Üzerine kıymayı koyup, biraz kavuralım. Daha sonra soğan, sarımsak, domates, biberi ekleyelim. Üzerine acı sosu ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Son olarak suyunu dökerek pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra altını kapatıp kenara alalım.
- Kızaran patlıcanlarımızın ortasını açalım ve iç harçlarını koyalım.
- Hepsi tamam olduktan sonra salçalı sosumuzu dökerek fırına verelim.
- 200° de yaklaşık yarım saat pişirelim (tabi fırına nazaran değişiklik olabilir)
- Pişen karnıyarığımızın üzerine isteğe bağlı maydanoz koyabiliriz. Yemeğimiz servise hazırrr. Deneyen herkese afiyet olsun. 🤗
Fırında Enfes Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





