Fırında Ekmek Yapımı

Fırında Ekmek İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 su bardağı un
  • Yeterince ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Fırında Ekmek İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 9 su bardağı unumuza tuzu, suda eritilmiş yaş mayamızı ekleyelim(mayamızı suda eritirken bir yemek kaşığı şeker ekleyelim).
  2. Suyun ölçüsünü ölçmedim fakat göz kararı yaptım yetmezse biraz daha ılık su koyuyoruz.
  3. Kenarından hamurumuzu su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz çok su eklemeyelim cıvık olmasın.
  4. Bildiğimiz bazlama hamuru ben biraz ele yapışmayan kıvamda yoğuruyorum.
  5. Mayası gelince bazlama pazısı yapıyorum ve bir saat bekliyor siz yarım saat bekletebilirsiniz.
  6. Mayası gelince pazı yaptım ve tekrar mayasının gelmesini bekledim isterseniz tepside de bekletebilirsiniz havasını söndürmeden üzerine biraz un serpip fırçayı suya bandırıp üzerine sürüyoruz çok sulamıyoruz ,ben elimle sürdüm zira hamurun havasını söndürmeyelim.
  7. Üzerine bıçakla hal vermeye çalıştım o size kalmış.
  8. 200 derecede altli üstlü fırında pişiriyoruz ve fırının içine bir fincan şu koymayı unutmuyoruz ekmeğimizin yumuşaklığı o suyu koyduğumuz içindir yoksa denedim suyu unuttuğumda ekmek sert oluyor o suyu koymak değerli.
  9. Ekmek üzeri yeterlice kızarınca fırından çıkarmayın pistiğinden emin olunca fırını kapatın açmayın onbeş dakika sonra açın soğuyunca dilimleyin sıcakken ellemeyin afiyet olsun. 🙂🙂.

Fırında Ekmek İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Tarhanası
Glutensiz Krep
Şekersiz Kakaolu Islak Kek
Browni Kurabiye
Yalancı Sarıyer Böreği
Zeytinli Tuzlu Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet