Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3- 3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Çörek otlu için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu karışımı

Susamlı için;

  • Yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için oda ısısındaki bütün gereçleri bir kaba alalım.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Simit formu verelim.
  4. İlk yumurta sarısına akabinde çörekotlu karışıma batıralım.
  5. Aynı biçimde susamlı için, yumurta beyazına batıralım kavrulmuş susama bulayalım.
  6. Fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Ferah Salata
3 Portakal İle Limotana
Köri Soslu Leziz Makarna
Şehriyeli Sulu Köfte
Aşkla Yapılan Bol İsotlu,Domates,Biber Ve Soğanlı Menemen
Hdabla | © 2025 |