Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-11 adet küçük dolmalık biber
  • 300-350 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3-4 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığına yakın biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Nane

Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanımızı küp küp doğrayıp kavuralım, kavrulan soğanımıza kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
  2. Baharatlarımızı(isteğe nazaran atınız)ve salçalarımızı ekleyip özdeşene kadar kavurmaya devam edelim, daha sonra pirinçlerimizi ekleyip harmanlayalım.
  3. Yarım su bardağı kadar su ekleyip suyu çekene kadar biraz daha pişirelim.
  4. Dolmalarımızı harcımızla dolduralım ve domates ile biberimizin ucunu kapatalım.
  5. Fırın kabımıza dolmalarımızı dizelim.
  6. Salçalı su ekleyelim ve üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatalım evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza atalım. 30-40 dakika fırınımızda pişirelim.
  7. Biberlerimizi denetim edelim yumuşadıysa yağlı kağıdımızı çıkaralım.
  8. Üstü açık biçimde pişirmeye devam edelim. Biberlerimiz kızarınca dolmamız hazır afiyet olsun😋.

Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Yaprak Sarması
Kadife Tatlısı
Fırında Kuzu Pirzola
Şekerli Kurabiye
Ramazan Simiti
Kahve Yanı Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet