Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10-11 adet küçük dolmalık biber
- 300-350 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3-4 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığına yakın biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kimyon
- Nane
Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı küp küp doğrayıp kavuralım, kavrulan soğanımıza kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarımızı(isteğe nazaran atınız)ve salçalarımızı ekleyip özdeşene kadar kavurmaya devam edelim, daha sonra pirinçlerimizi ekleyip harmanlayalım.
- Yarım su bardağı kadar su ekleyip suyu çekene kadar biraz daha pişirelim.
- Dolmalarımızı harcımızla dolduralım ve domates ile biberimizin ucunu kapatalım.
- Fırın kabımıza dolmalarımızı dizelim.
- Salçalı su ekleyelim ve üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatalım evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza atalım. 30-40 dakika fırınımızda pişirelim.
- Biberlerimizi denetim edelim yumuşadıysa yağlı kağıdımızı çıkaralım.
- Üstü açık biçimde pişirmeye devam edelim. Biberlerimiz kızarınca dolmamız hazır afiyet olsun😋.
Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









