Fırında Beyaz Biber Dolması
Fırında Beyaz Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 adet beyaz dolmalık biber
İçi için:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı ve kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz şeker
- Toz tatlı biber
- Kuru nane
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Sosu için :
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz tatlı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dolmalara kapak için:
- 1 adet domates
Fırında Beyaz Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda beş dk bekletip yıkayıp süzelim.
- Tavaya yağ koyalım, rendelenmiş soğanı ,sarımsağı koyalım, bir dk kavuralım fıstığı ekleyip bir dk daha kavuralım, pirinçi ek edip karıştıralım.
- Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
- Suda bekletip yıkayıp suzdüğümuz kuş üzümü ekleyip karıştıralım.
- Ilık suyunu dökelim fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatınca dere otu ve maydanoz ekleyip karıştıralım ,soğuması için bir tabağa alalım.
- Biberlerin üst kısmı kapak formda keselim. Çekirdeği çıkarıp atalım.
- Biberleri yıkayıp süzgüye alalım.
- Bir parmak kalacak halde dolma içinden biberlere koyalım.
- Kestiğimiz domatesleri üzerine kapatalım.
- Kesilen biberin kapağı üzerine kapatalım, düz bir tencereye dizelim sonra sos için gereçler çırpalım.
- Kenarından dökelim zeytinyağı üzerine gezdirelim.
- Üzerine bir porselen tabak kapatalım sonra tencere kapağı kapatalım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım kısık ateşte 30-35 dk pişirelim, sonra biberleri fırın tepsisine alalım tencerede kalan suyu kenarından dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetim ederek 20-25 dk pişirelim.
Afiyet olsun. Not: beyaz biber ince kabuklu olduğu için çok nefis oluyor.
Fırında Beyaz Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











