Fırında Beşamel Soslu Makarna

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna ( ben olağan makarna kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 400 gram kaşar peyniri ( isteğe nazaran daha çokta katabilirsiniz )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye suyumuzu ve tuzu koyup ocağa alalım, kaynayınca makarnayı koyup pişirelim.
  2. Ben 12 dakika pişiriyorum ( spagetti kullandım ben istediğiniz makarna ile yapabilirsiniz hepsi de hoş oluyor denedim )
  3. Sonra makarnayı süzgeç alıp süzelim.
  4. Diğer yandan beşamel sosu için sütü ,unu, tereyağı ve tuzu tencereye alıyoruz ,kaynanayana kadar karıştıralım ,2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  5. Makarnayı borcum tepsiye alalım üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım sonra rendeledigimiz kaşarı üzerine güzelce dökelim.
  6. En son tereyağını modüllere bölüp kaşarın üzerine koyup 180 derece fırında 35 dakika üstü uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Sıcak servis yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙃.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Börülce Salatası
Patatesli Rulo Börek
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Fırında Kızartma
Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze
Portakal Kabuğu Reçeli
Hdabla | © 2025 |