Fırında Beşamel Soslu Makarna

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna ( ben olağan makarna kullandım )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 400 gram kaşar peyniri ( isteğe nazaran daha çokta katabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye suyumuzu ve tuzu koyup ocağa alalım, kaynayınca makarnayı koyup pişirelim.
- Ben 12 dakika pişiriyorum ( spagetti kullandım ben istediğiniz makarna ile yapabilirsiniz hepsi de hoş oluyor denedim )
- Sonra makarnayı süzgeç alıp süzelim.
- Diğer yandan beşamel sosu için sütü ,unu, tereyağı ve tuzu tencereye alıyoruz ,kaynanayana kadar karıştıralım ,2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Makarnayı borcum tepsiye alalım üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım sonra rendeledigimiz kaşarı üzerine güzelce dökelim.
- En son tereyağını modüllere bölüp kaşarın üzerine koyup 180 derece fırında 35 dakika üstü uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak servis yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙃.
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








