Fırında Başamel Soslu Mantar

Fırında Başamel Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet ortaboy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- Kekik
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber (yada 1 tatlı kaşığı salça)
Başamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı silme karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 4-5 kol maydanoz
Fırında Başamel Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların kabuğunu soyup,üzerine limon sıkıp karıştıralım,bir kenarda biraz bekletip, sudan geçirerek ince dilimler gelinde dilimleyelim.
- Kuru soğanı,yeşil biberi yemeklik doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ,soğanı,yeşil biberi alarak soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
- Mantarları tavaya alarak,mantarlar suyunu salana kadar pişirelim.
- Baharatları ekleyelim ve domates biraz ezilince ocaktan alalım.
- Başamel sos için; tereyağ ve unu hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirip,sütü,karabiber ve tuzunu ek ederek kaynadıktan sonra biraz sosumuz hafif yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Mantar soteyi kareborcamın orta uzunluğuna alalım,üzerine başamel sonumuzu dökelim ve 180 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirip,üzerine maydanozlu kaşar peyniri karışımını serpelim.
- 15 dakika pişirip fırından alalım. Sıcak olarak servis edelim. Arkadaşlar çok lezzetli bir tanım kesinlikle tanım defterinizde bulunsun.🤗❤️🌺.
Fırında Başamel Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












