Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava

Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Alabildiğince un
Hamuru açmak için;
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
İçi için;
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 400 gr tel kadayıf
- 4-5 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım, bir kaba un hariç tüm gereçleri koyup güzelce karıştıralım.
- Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan cevizden az büyük kesimler koparıp beze haline getirelim.
- Hazır olan bezeleri en az 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
- İç harcını yapalım, kadayıfı parçalayıp kavuracağımız tavaya alalım ve tereyağı ile orta ateşte kavuralım.
- Hazır olan kadayıfı kaba alıp çabucak çikolatayı ve cevizi ekleyip karıştıralım. (çikolatanın kolay karışması için bu süreci ocaktan alır almaz yapalım 😊).
- Ardından hazır olan bezeden bir tane unlu karışım ile ince bir yufka açalım.
- Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkaralım.
- Yufkayı yırtmadan açıp iki yanındanda 4 parmak kalacak formda düzleyelim.
- Çikolatalı harçtan yufkanın üzerine orta ara koyup iki tarafını üst üste gelecek halde üzerine kapatalım.
- Üç parmak büyüklüğünde orta ara keseceğimiz yerleri sıkalım.
- Ardından kesip karşıt çevirelim ve iki ucunu sıkalım.
- Hazır olan baklavaların üzerine tereyağlı karışımı kaşık yardımı ile dökelim.
- 150 derece fırında 25-30 dakika ortası pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Şerbetini sakın sıcak dökmeyelim yoksa baklavamız hamur olur.
- Şerbetini yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyunu koyup orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Kaynayan şerbete limonu sıkıyoruz.
- Ardından buz üzere olana kadar soğumaya bırakalım.
- Son olarak tatlımızı şerbet ile buluşturup en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Tatlımız hazır afiyet olsun 💯👌.
Not; şayet vaktiniz varsa bir gün evvel yaparsanız daha lezzetli olur. 😊👍🏻.
Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








