Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava

Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Alabildiğince un

Hamuru açmak için;

  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta

İçi için;

  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 400 gr tel kadayıf
  • 4-5 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yapalım, bir kaba un hariç tüm gereçleri koyup güzelce karıştıralım.
  2. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamurdan cevizden az büyük kesimler koparıp beze haline getirelim.
  4. Hazır olan bezeleri en az 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. İç harcını yapalım, kadayıfı parçalayıp kavuracağımız tavaya alalım ve tereyağı ile orta ateşte kavuralım.
  6. Hazır olan kadayıfı kaba alıp çabucak çikolatayı ve cevizi ekleyip karıştıralım. (çikolatanın kolay karışması için bu süreci ocaktan alır almaz yapalım 😊).
  7. Ardından hazır olan bezeden bir tane unlu karışım ile ince bir yufka açalım.
  8. Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkaralım.
  9. Yufkayı yırtmadan açıp iki yanındanda 4 parmak kalacak formda düzleyelim.
  10. Çikolatalı harçtan yufkanın üzerine orta ara koyup iki tarafını üst üste gelecek halde üzerine kapatalım.
  11. Üç parmak büyüklüğünde orta ara keseceğimiz yerleri sıkalım.
  12. Ardından kesip karşıt çevirelim ve iki ucunu sıkalım.
  13. Hazır olan baklavaların üzerine tereyağlı karışımı kaşık yardımı ile dökelim.
  14. 150 derece fırında 25-30 dakika ortası pişirelim.
  15. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  16. Şerbetini sakın sıcak dökmeyelim yoksa baklavamız hamur olur.
  17. Şerbetini yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyunu koyup orta ateşte pişmeye bırakalım.
  18. Kaynayan şerbete limonu sıkıyoruz.
  19. Ardından buz üzere olana kadar soğumaya bırakalım.
  20. Son olarak tatlımızı şerbet ile buluşturup en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Tatlımız hazır afiyet olsun 💯👌.

Not; şayet vaktiniz varsa bir gün evvel yaparsanız daha lezzetli olur. 😊👍🏻.

Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
Kahvaltılık Çikolata
Çikolatalı Yer Mantarları (Videolu)
Kremalı Mantarlı Makarna (Videolu)
Mısırlı Yoğurtlu Makarna
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |