Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates

Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 karnabaharın yarısından biraz fazla
  • 2 büyük uzunluk patates

Beşamel sos için;

  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı ayıklayıp kaynar tuzlu suda haşlayalım(ben küçük tencerede 3. 5- 4 çay kaşığı tuz attım).
  2. Patatesleri yuvarlak dilimleyip yağlanmış borcama dizip üzerini yağlayıp fırına atalım.
  3. Pişen patatesleri fırından alıp haşlanan karnabaharları üzerine dökelim.
  4. Beşamel sos için tereyağını ve sıvı yağı döküp eritelim, üzerine 2 yemek kaşığı unu dökelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Ardından 2 bardak sütü yavaş yavaş ekleyelim, topaklanma olmasın biraz pişirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
  6. Hazırladığımız sosu üzerine döküp rendelenmiş kaşarları serpiştirelim ve fırına verelim kaşarlar eriyip üstü kızlarınca fırından alalım.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca servis edelim.Afiyet olsun.

Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Arap Tava
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Şeftalili Kek
Şeyh Mualla
Islak Kek (Şekersiz Sayılır)
Hdabla | © 2025 |