Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates

Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 1 karnabaharın yarısından biraz fazla
- 2 büyük uzunluk patates
Beşamel sos için;
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı ayıklayıp kaynar tuzlu suda haşlayalım(ben küçük tencerede 3. 5- 4 çay kaşığı tuz attım).
- Patatesleri yuvarlak dilimleyip yağlanmış borcama dizip üzerini yağlayıp fırına atalım.
- Pişen patatesleri fırından alıp haşlanan karnabaharları üzerine dökelim.
- Beşamel sos için tereyağını ve sıvı yağı döküp eritelim, üzerine 2 yemek kaşığı unu dökelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından 2 bardak sütü yavaş yavaş ekleyelim, topaklanma olmasın biraz pişirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
- Hazırladığımız sosu üzerine döküp rendelenmiş kaşarları serpiştirelim ve fırına verelim kaşarlar eriyip üstü kızlarınca fırından alalım.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edelim.Afiyet olsun.
Fırında Başamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





