Tavuk Tantuni (Saçta)

Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Ekmek için;

  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un tuz ve suyu alalım ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve üzerini kapatalım, dinlenmeye bırakalım.
  2. Tavukları küçük küçük doğrayalım ve saça alalım üzerine yarım çay bardağı su ekleyelim tavuklara suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim tavukların üzerine sıvı yağ gezdirelim ve 10/15 dakika kavuralım.
  3. Kavrulan tavukların üzerine soğanı ve biberi ekleyip kavuralım üzerine salça ve baharatları ekleyip, kısık ateşte pişirelim.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparalım ve açalım tavada artlı önlü pişirelim. İster ekmeğe sarıp yiyin ister lokmalar halinde afiyet olsun.

Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Siyah Beyaz Kurabiye Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Limonlu Naneli Makarna
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Lavaş Ekmek
Crumbl Cookies
Ekler
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet