Tavuk Tantuni (Saçta)

Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Ekmek için;
- 2 su bardağı un
- Tuz
- 1 su bardağı su
Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un tuz ve suyu alalım ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve üzerini kapatalım, dinlenmeye bırakalım.
- Tavukları küçük küçük doğrayalım ve saça alalım üzerine yarım çay bardağı su ekleyelim tavuklara suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim tavukların üzerine sıvı yağ gezdirelim ve 10/15 dakika kavuralım.
- Kavrulan tavukların üzerine soğanı ve biberi ekleyip kavuralım üzerine salça ve baharatları ekleyip, kısık ateşte pişirelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparalım ve açalım tavada artlı önlü pişirelim. İster ekmeğe sarıp yiyin ister lokmalar halinde afiyet olsun.
Tavuk Tantuni (Saçta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







