Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Damak tadına nazaran tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Çok az kimyon

Sosu için;

  • 2 tepeleme yemek kaşığı labne
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 6 ila 7 tane kornişon turşusu
  • 2 diş sarımsak

İçine eklemek için;

  • Chery domates
  • Marul
  • Cheddar peyniri

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller yoğurulur.
  2. Bu ölçülere nazaran 3 büyük hamburger köftesi yaptık.
  3. Airfrier da az yağla pişirdik. 2 kez çevirdik.
  4. Çıkarmaya 1 dk kala her birinin üzerine cheddar peyniri koyduk.
  5. Diğer taraftan soğanları biraz sıvı yağla karemelize ettik.
  6. Hamburger ekmeklerini grill tavada ısıttık.
  7. Hamburger ekmeklerinin bir yüzüne hazırladığımız sosu sürdük.
  8. Diğer yüzüne ketçap sürdük.
  9. Sırasıyla evvel cheddarlı köfte sonra karemelize soğan, chery domates ve marul koyduk. Afiyet olsun!!.

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Sandviç Ekmeği (Orjinal)
Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
Spoonful
Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi
Lor Peynirli Milföy Böreği
Hdabla | © 2025 |