Fırında Ballı Somon Balığı
Fırında Ballı Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 8 küçük dilim Türk somonu (3 büyük dilim norveç somonunada kâfi sos)
- 3 yemek kaşığı bal
- 5 yemek kaşığı soya sosu
- 1 silme tatlı kaşığı pul biber
- 1silme tatlı kaşığı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım küçük limon (portakal suyuda çok yakısır)
Ganitür olarak;
- Patates
- Arpacık soğan
- Havuç
Fırında Ballı Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerinin hepsini karıştıralım ve balığın her yerine gelecek formda sürelim.
- Garnitürlerinde tepsiye alalım kalan sosuda onlara gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Fırında Ballı Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









