Fava (Bakla Ezmesi)

Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 365 gram iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 100 ml zeytinyağı
- Sıcak su
Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklaları yıkayıp, soğuk suda 3-4 saat bekletin. Sonra suyunu süzün.
- Düdüklü tencereye koyun.
- Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve orta kısık ateşte 15 dk pişirin.
- Pişince ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını açın.
- Çıkan suyu dökün.
- Baklaların üzerine, baklaların yarısından biraz daha fazla sıcak su ekleyin.
- Soğanı, tuzu, şekeri ekleyin.
- Düdüklüde 17 dk pişirdikten sonra zeytinyağını ekleyip, blender ile pürüzsüz olana kadar ezin.
- Tadına nazaran isterseniz 1 tatlı kaşığı tuz ve ya şeker ekleyin.
- Bir kaseye dökün, dışarda biraz soğuttuktan sonra buzdolabında 5-6 saat bekletin.
- Üzerine biraz zeytinyağı ve dereotu koyup servis edebilirsiniz.
Fava (Bakla Ezmesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
