Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 dilim bal kabağı
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Tahin
  • İstediğiniz çerezden olabilir (badem, ceviz, fındık, fıstık)

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 dilim bal kapağını soyup çok ince olmayacak halde dilimliyoruz .
  2. Güzelce fırın tepsimize dizip üzerine iki su bardağı şeker serpiyoruz, burda değerli olan daima kabağa şeker çokça temas etsin.
  3. Daha sonra 3 -4 saat bu formda bekletiyoruz güzelce suyunu salan kabaklarımızı fırında 200 derecede 2 saat pişiriyoruz.
  4. Biz biraz üzeri yanık sevdiğimiz için bu formda yaptım fakat isteyen daha evvel çıkarabilir yapanların ellerine sıhhat afiyet olsun.

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Az Malzemeli Patlıcan Yemeği
Portakallı Fındıklı Kurabiye
Gelin Pastası
Kıbrıs Tatlısı
Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)
Hdabla | © 2025 |