Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 .5 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta çırpılır.
  2. Sıvıyağı eklenir karıştırılır.
  3. Geriye kalan materyaller eklenir.
  4. Kek harcının kıvamı katı olacak.
  5. Duruma nazaran hindistan cevizi ve galeta unu ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  6. Keki 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Şerbeti için 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz.
  8. Kekin sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz .
  9. Muhallebisi için tencereye süt,un, şeker ve nişasta koyulur.
  10. PiŞtikten sonra içine tereyağı, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpılır.
  11. Şerbetini çeken tatlının üzerine döküp üzerini hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Doyuran Pasta
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Kıymalı Pide
Çikolatasız Çikolata Sosu
Tahin Pare Tarifi
Orman Meyveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |