Fırıncı Ramazan Pidesi

Fırıncı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine şifa sosu;
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı su
- Çeyrek çay bardağı kaynar su
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Taban için;
- Yulaf kepeği yoksa mısır unu yahut galeta unu
Bardak ölçüsü 200ml
Fırıncı Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su maya ve şekeri alıp karıştıralım 10 dk bekletelim.
- Üzerine un ve tuzu ekleyelim yaklaşık 5-6 dk kadar yoğuralım hamur uygunca özleşsin.
- Üzerini kapatalım bir saat kadar mayalanmasını bekleyelim hamur iki katına çıkınca hafif unlanmış tezgaha alalım, toparlayalım ve üç eşit kesime bölelim hafif unlayarak bezeleri yumak haline getirelim üç bezeyi un serpilmiş pak bez üzerine aralıklı koyalım üstlerini tekrar bez ile kapatalım yarım saat mayalandıralım.
- Bu ortada şifa sosunu hazırlayalım çukur bir kâsede 1 yemek kaşığı un ve iki yemek kaşığı suyu karıştıralım sonra kaynar çeyrek çay bardağı kadar suyu ekleyelim yeterlice karıştıralım soğuyunca yumurta sarısını da ekleyelim çırpalım şifa hazır.
- Fırınımızı 250 °açalım.
- Fırın tepsilerimizin tabanına yulaf kepeği yada mısırunu,galeta ne varsa ondan serpelim.
- Tezgahada birebir form bezeleri alacağımız yere hafif serpelim.
- Mayalanan bezenin birini kepek serptiğimiz tezgaha mayasını söndürmeden dikkatlice alalım.
- Üzerine şifa sosu sürelim ve parmak uçlarımızla pide biçimi verelim.
- Tepsiye alırkende büyüyecek seri bir halde hamuru alalım.
- Tekrar tıpkı form verdiğimiz yerlerden parmak uçlarımızla geçelim.
- Susam çörekotu serpelim 250 °ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dk denetimli üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Diğer bezeleride tıpkı formda hazırlayalım ve pişirelim. Veee nefis çıtır pidelerimizi iftara hazır hâle getirelim.
Allah kabul etsin.
Afiyet olsun 🙋♀️🌸🕋❣️.
Fırıncı Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













