Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk bonfile
  • 8 adet patates
  • 3 adet soğan

Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Patateslerin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaseye yoğurt sıvı yağ ve baharatları koyup karıştıralım. Tavuk etlerini içine koyup karıştıralım. Yarım saat kadar bu sosun içinde bekletelim.
  2. Daha sonra borcamın ortasına soğanları ay halinde doğrayıp koyalım. Beklettiğimiz tavuk etlerini soğanların üzerine dizelim. Patatesleri doğrayıp sıvı yağ tuz ve toz kırmızı biberle karıştıralım. Tavukların yanlarına hakikat sıralayalım.
  3. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım. Borcamın üzerine yayalım. 200 derece fırında 35dakika kadar pişirelim.
  4. En son yağlı kağıdı tavuğun üstünden çekip 5dakika kadar üzerlerinin kızarması için pişirip fırından alalım. Afiyet olsun🤩

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Annemin Dilimi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)
Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası
Süt Helvası (Bursa Helvası)
Yayla Çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |