Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Mavi haşhaş
- Ceviz
- Fıstık
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp hamuru yoğuralım unu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz kaynayan şerbeti 2/3 damla limanı sıkıp 10 dakika da o denli kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç içinde yuvarlayalım haşhaşa bulayıp üzerine de cevizi ekleyip fırın tepsisine düzelim 170 dereceli fırında hafif pembeleşmesi kâfi.
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak biçimde tatlımıza şerbeti dökelim en az 5 saat dinlensin ister kaymakla da servis edebilirsiniz.
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








