Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (daha sıvı isterseniz 2 kaşık ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Süsleme için;

  • İsteğe bağlı fındık

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçi haşlayalım.
  2. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım.
  3. Bu kademeye dikkat pirinçlerde çok az su kalmalı.
  4. Haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve vanilyayı da ek edip kaynatalım.
  5. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle açtığımız nişastayı ek edelim.
  6. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  7. Fırın için uygun, ısıya güçlü güveçlere sütlaçlarımızı koyalım.
  8. Fırın tepsimize güveçlerimizi yerleştirip bir ölçü soğuk su koyalım.
  9. Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına gelecek.
  10. Tepsiyi evvelce ısıtılmış 180 derecede fırının en üst rafına yerleştirelim.
  11. Sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayalım.

Bu harika lezzeti denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erişte Salatası
Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça
Kıymalı Kabak Yemeği
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı
Karabuğday Ekmeği
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |