Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 250 gram şeker
  • 90 gram pirinç
  • 60 gram nişasta

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç farklı bir tencerede haşlanıp suyu süzülür.
  2. Sütlaca katana kadar soğuk suda bekletilir.
  3. Süt bir taşım kaynadıktan sonra şeker eklenip tekrar kaynatılır.
  4. Ayrı bir kâsede nişasta az ölçüde su ile açılır ve uygunca karıştırılır.
  5. Kaynayan süt karıştırılarak nişastalı su eklenir.
  6. Süt bir taşım daha kaynatıldıktan sonra suyu süzülmüş pirinçler eklenip düzgünce karıştırılarak altı kapatılır.
  7. Kaselere dökülen sütlaç büsbütün soğuyana kadar dinlendirilir.
  8. Sütlacın fırınlanmadan evvel büsbütün soğumuş olması kıymetlidir.
  9. Sütlaç güzelce soğuyunca, kaseler su konulmuş tepsiye yerleştirilip 250°c fırına atılır.
  10. Üstü güzelce kızarana kadar fırınlanır.

Tarifin yapılış görüntüsünü @pastry. 30 isimli instagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Videolarımda tatlının tarihini de anlatmaktayım. Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Üzümlü Kayısılı İncirli Dutlu Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Nişastalı Kurabiye
Kolay Muhallebi
Pandispanya Tarifi
Girit Usulü Bezelye
Hdabla | © 2025 |